Register  Login  Active Topics  Maps  

Greek thread

  Tags: Greek
 Language Learning Forum : Multilingual Lounge Post Reply
54 messages over 7 pages: 1 2 3 46 7  Next >>
Akatsuki
Triglot
Senior Member
Portugal
Joined 6086 days ago

226 posts - 236 votes 
Speaks: Portuguese*, French, English
Studies: Norwegian

 
 Message 33 of 54
25 September 2008 at 6:25am | IP Logged 
Υπάρχει κανέναν το γεγονός ότι γνωρίζει εάν μελετήσει σύγχρονη ελληνική γλώσσα είναι αρκετά για να κατανοήσουμε την ιστορία της Ελλάδος?
Συγγνώμη για μου κακή ελληνικά!
1 person has voted this message useful



kolobar
Tetraglot
Newbie
BulgariaRegistered users can see my Skype Name
Joined 4973 days ago

1 posts - 1 votes
Speaks: Bulgarian*, English, German, Latin
Studies: Greek, Ancient Greek

 
 Message 34 of 54
14 September 2010 at 8:07pm | IP Logged 
Γεια σας, με λένε Ιβάν και είμαι από την Βουλγαρία. Δεν μιλάω ελληνικά πολύ καλά, μα θέλω να μαθαίνω.
1 person has voted this message useful



Natalia
Tetraglot
Groupie
Poland
Joined 4900 days ago

40 posts - 52 votes 
Speaks: Polish*, English, Spanish, Greek
Studies: Russian, Serbian

 
 Message 35 of 54
26 November 2010 at 10:48pm | IP Logged 
Γεια σας! Που χαθήκατε όλοι? (ξέρω πως το ερωτηματικό γράφεται αλλιώς, μα δεν μπορώ να το βρώ στο πληκτρολόγιο)

Με λένε Νατάλια και είμαι Πολωνέζα. Ζω στην προτεύουσα της Πολωνίας, στη Βαρσοβία. Σπουδάζω εφαρμοσμένη (ή μήπως υπάρχει μια άλλη, καλύτερη λέξη για 'applied'?) γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας. Λατρεύω την Ελλάδα, και γι'αυτό πριν από τρία χρώνια αποφάσισα να μάθω την ελληνική γλώσσα, που για μένα είναι - μετά από την πολωνική φυσικά- η ομορφότερη γλώσσα του κόσμου!

Edited by Natalia on 26 November 2010 at 10:49pm

1 person has voted this message useful



ellasevia
Super Polyglot
Winner TAC 2011
Senior Member
Germany
Joined 5930 days ago

2150 posts - 3229 votes 
Speaks: English*, German, Croatian, Greek, French, Spanish, Russian, Swedish, Portuguese, Turkish, Italian
Studies: Catalan, Persian, Mandarin, Japanese, Romanian, Ukrainian

 
 Message 36 of 54
27 November 2010 at 2:37am | IP Logged 
Γεια σου Νατάλια, και καλώς ήρθες στο φόρουμ! Ελπίζω ότι θα το απολαύσεις. Είναι πολύ συμπαθητικό μέρος για ανθρώπους που αγαπούν ξένες γλώσσες.

Φαίνεται ότι κανένας δεν έχει γράψει τίποτα εδώ σε πολύ καιρό. Μόλις βρήκα αυτό το θέμα σήμερα όταν έγραψες εδώ εσύ. Ο Αλέξανδρος δεν έχει επισκεφθεί το φόρουμ σε περισσότερα από δύο χρόνια, αλλά ο Iversen ακόμα είναι εδώ και είναι πολύ σημαντικό μέλος. Μήπως θα επιστραφεί να συζητήσει μαζί μας.

Τα ελληνικά σου είναι πολύ ωραία! Μαθαίνουν πολλοί άνθρωποι ελληνικά στην Πολωνία; Δεν θα νόμιζα ότι είναι πολύ δημοφιλής γλώσσα εκεί πέρα. Πώς τα έμαθες εσύ; Χρησιμοποίησες βιβλία και προγράμματα ή πήρες μία τάξη στο πανεπιστίμιό σου; Νομίζεις που είναι δύσκολη γλώσσα ή εύκολη; Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει τόσο τα ελληνικά. Είμαι ελληνοαμερικανός και είμαι πολύ περίφανος για τη γλώσσα μας. Πολλοί στην οικογένειά μου μιλούσαν ελληνικά όταν ήμουν μικρός και αν και τα αγγλικά είναι η μητρική μου γλώσσα, τα ελληνικά (και τα ισπανικά επίσης) είναι σαν δεύτερη μητρική γλώσσα.

Η οικογένειά μου είναι από την Κρήτη και την Εύβοια, κι έχω πάει στα δύο νησιά, αλλά δυστυχώς πήγα στην Κρήτη μόνο μία φορά, όταν ήμουν μωρό. Έχω βεβαίως επισκεφθεί και την Αθήνα και τον Παρθενώνα, κι επίσης Δελφοί, Μετέωρα, κλπ. Έχεις πάει καμία φορά στην Ελλάδα; Πού πήγες εσύ;

Όπως είναι η μητρική σου γλώσσα τα πολωνικά, ήθελα να σου πω ότι ενδιαφέρομαι πολύ για τις σλαυικές γλώσσες. Τώρα μελετώ τα ρωσσικά αλλά πριν, στον Απρίλιο και στον Μάιο, μάθαινα και τα πολωνικά. Είναι ομορφότατες γλώσσες, αλλά δύσκολες! Θέλω να μάθω τα ρώσσικα, τα τσεχικά, και ίσως τα πολωνικά και τα σλοβενικά. Βλέπω επίσης ότι κι εσύ μελετάς τα ρωσσικά. Είναι εύκολη, δοθέντος ότι τα πολωνικά είναι τόσο κοντά;

Λοιπόν, ανυπομονώ την απάντησή σου. Γεια!

Φίλιππος

Υ.Γ. Το ερωτηματικό βρίσκεται στο ελληνικό πληκτρολόγιο πού βρίσκεται το 'w' στο αγγλικό πληκρτολόγιο. Δεν ξέρω όμως αν είναι στο ίδιο μέρο στο πολωνικό.
1 person has voted this message useful



Natalia
Tetraglot
Groupie
Poland
Joined 4900 days ago

40 posts - 52 votes 
Speaks: Polish*, English, Spanish, Greek
Studies: Russian, Serbian

 
 Message 37 of 54
27 November 2010 at 2:42pm | IP Logged 
Γεια σου Φίλιππε!

Χαίρομαι ότι δεν έμεινα μόνη εδώ! Λοιπόν, θέλω να απαντήσω στης ερωτήσεις σου.
Με ρώτησες αν πολλοί άνθρωποι στην Πολωνία μαθαίνουν τα ελληνικά... εχ, δυστυχώς εγώ πρωσωπικά γνώρισα μόνο 5 ή 6 άτομα στην Βαρσοβία. Για την πόλη απ'την οποία κατάγομαι δεν ξέρω τίποτα. Κάποτε έψαχνα στο διαδίκτυο όμως, και εκεί βρήκα κάποιους Πολωνούς - φιλέλληνες.

Εγώ πρώτα τα ελληνικά τα έμαθα απολύτως μόνη με διαφορετικά βιβλία που παράγγειλα από σελίδες αγγλικών βιβλιωπολείων. Το 2009 άρχισα να παίρνω μάθήματα στο πανεπιστήμιό μου (την ίδια χρονιά άρχισα τις σπουδές), το οποίο προσφέρει δωρεάν μαθήματα 40 γλωσσών σε όλους τους φοιτητές. Δεν μπορείς να φανταστείς το πόσο ευτυχησμένη ένιωσα όταν μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία!

Τα πρώτα μου βήματα στην ελληνική γλωσσα ήταν δύσκολα, αλλά όχι εξαιτίας της γραμματικής ή του λεξιλογίου, μα εξαιτίας του αλφάβητου. Tώρα που πέρασαν τρία χρόνια, έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Πήγα τέσσερεις φορές στην Ελλάδα, πρώτα στους Νέους Πόρους (Πιέρια), μετά στην Κέρκυρα, το 2009 στην Κατερίνη (Πιέρια) και το 2010 πάλι στην Κατερίνη. Έχω επισκεφθεί και την Αθήνα δύο φορές και την Θεσσαλονίκη μία φορά.

Χαίρομαι που ενδιαφέρεσαι στης σλαυικές γλώσσες. Ναι, μελετώ τα ρωσσικά, μα μόλις άρχισα την Δευτέρα. ;) Το γεγονός ότι η μητρική μου γλώσσα είναι η πολωνική με βοηθάει πάρα πολύ, γιατί καταλαβαίνω πολλές λέξεις και δεν έχω μεγάλα προβλήματα στο να θυμηθώ την σωστή χρήση των γραμματικών πτώσεων. Τα πολωνικά και τα ρωσσικά έχουν πολλές ομοιότητες.

Pozdrowienia z Polski! ;) (Χαιρετίσματα από την Πολωνία)

Edited by Natalia on 27 November 2010 at 2:43pm

1 person has voted this message useful



ellasevia
Super Polyglot
Winner TAC 2011
Senior Member
Germany
Joined 5930 days ago

2150 posts - 3229 votes 
Speaks: English*, German, Croatian, Greek, French, Spanish, Russian, Swedish, Portuguese, Turkish, Italian
Studies: Catalan, Persian, Mandarin, Japanese, Romanian, Ukrainian

 
 Message 38 of 54
27 November 2010 at 11:45pm | IP Logged 
Γεια σου Νατάλια,

Θέλω να σε συγχαρώ πάλι για τα άριστα ελληνικά σου! Εδώ στην Αμερική καν δεν ξέρουν πολλά άτομα ότι υπάρχει μια νεοελληνική γλώσσα! Όταν μία από τις γνωριμίες μου ανακάλυψε ότι μιλώ ελληνικά, με ρώτησε "Μα γιατί θα μάθαινες τέτοιη γλώσσα; Νόμισα ότι ήταν νεκρή..." Ήμουν πολύ θυμωμένος όταν άκουσα αυτό! Τότε τον ρώτησα ποιά γλώσσα νόμισε αυτός που μιλιέται στην εποχή μας στην Ελλάδα, και μου απάντησε αγγλικά ή ιταλικά! Γι' αυτό μπορείς να δεις πως δεν είναι συνηθισμένη γλώσσα στην Αμερική... Έχω μερικές φίλες που θα ήθελαν να τα μάθουν, αλλά είναι πολύ απασχολημένες με τη σχολική εργασία (ακόμα είμαστε στο γυμνάσιο) και δεν έχουν χρόνο να τα μάθουν.

Σε ζηλεύω πολύ για τα δωρεάν μαθήματα στο πανεπιστήμιό σου! Αν ήμουν εκεί εγώ... Φαντάζομαι πως θα ήταν καταπληκτικό.

Είναι ενδιαφέρον που το δυσκολότερο πράγμα για σένα ήταν το αλφάβητο. Θα είχα νομίσει ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα της γλώσσας. Μήπως γιατί η μητρική σου γλώσσα έχει πτώσεις και περίπλοκη γραμματική, δεν ήταν πρόβλημα στα ελληνικά. Οι τρεις φίλες μου που θέλουν να μάθουν ελληνικά μου είπαν ότι και τα τρία πράγματα ήταν δυσκολότατα· το αλφάβητο, η γραμματική, και το λεξιλόγιο. Αυτές όμως μιλάνε αγγλικά σαν μητρική γλώσσα και μόνο τα μάθαιναν για μερικές εβδομάδες πριν αποφάσισαν να σταματήσουν. Για σένα, ήταν ελληνικά πιο δύσκολο ή πιο εύκολο να μάθεις απ' τα αγγλικά και τα ισπανικά;

Η ξαδέλφη μου έμεινε στην Κέρκυρα για μερικά χρόνια, και σπούδασε μετάφραση κι ερμηνεία στο πανεπιστήμιο εκεί. Μιλάει ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, και γαλλικά άπταιστα, και νομίζω ότι μαθαίνει επίσης τα γερμανικά και τα τουρκικά.

Αυτό που είπες για τις ομοιλίες μεταξύ τα ρωσσικά και τα πολωνικά είναι καλό γιατί, όπως έχω ήδη πει, θέλω να μάθω και άλλες σλαυικές γλώσσες. Τα ρωσσικά και τα τσεχικά είναι οι αγαπημένες μου, αλλά αγαπώ και τα πολωνικά. (Θα προσπαθήσω να σου γράψω κάτι στα πολωνικά, αν θυμάμαι· Nie mogę mówić dobrze po polsku ponieważ ja tylko uczył się na miesiąc, ale trochę rozumiem ponieważ teraz uczę się język rosyjski. Συγνώμη για την άσχημη προσπάθειά μου στα πολωνικά. Ελπίζω ότι έχω γράψει τα πάντα σωστά...)

Αφού αγαπάς τόσο τη νεοελληνική γλώσσα, έχεις θεωρήσει να μάθεις τα αρχαία ελληνικά; Εμένα δεν μου αρέσει τα αρχαία, αλλά μήπως αν θέλεις να μάθεις παραπάνω για τον ελληνικό πολιτισμό, μπορείς να εξερευνήσεις την αρχαία γλώσσα. Είναι πάρα πολύ δυσκολότερη απ' τα νέα και πολλές λέξεις έχουν αλλαχτεί, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να συγκρίνεις τις δύο φάσεις της ελληνικής γλώσσας.

Λοιπόν, νομίζω ότι έχω γράψει αρκετά για σήμερα. Γεια!

Φίλιππος
1 person has voted this message useful



Natalia
Tetraglot
Groupie
Poland
Joined 4900 days ago

40 posts - 52 votes 
Speaks: Polish*, English, Spanish, Greek
Studies: Russian, Serbian

 
 Message 39 of 54
03 December 2010 at 8:33pm | IP Logged 
Τα αγγλικά δεν ήτανε καθόλου δύσκολα, γιατί τα μάθαινα από πολύ μικρή. Τα ισπανικά τα άρχισα όταν ήμουν 12 ετών σε μια σχολή ξένων γλωσσών, και τώρα δεν θυμάμαι τίποτα για το πόσο δύσκολο ήταν για μένα τότε, μα είμαι σίγουρη ότι η ελληνική γλώσσα ήταν η δυσκολότερη, επειδή δεν είχα τόσο ελεύθερο χρόνο ούτε πολλά καλά βιβλία για να την μάθω. Τώρα όμως δεν βλέπω μεγάλη διαφορά μεταξύ αγγλικών, ισπανικών και ελληνικών. Για τα αρχαία ελληνικά... όχι. Δεν νομίζω να τα καταφέρω.
Nie mogę mówić dobrze po polsku ponieważ ja tylko uczył się na miesiąc, ale trochę rozumiem ponieważ teraz uczę się język rosyjski. - συγχαρητήρια για τα πολώνικά σου! Εκανες μόνο μικρά λάθη, και θα σου τα δείξω:
"Nie mówię dobrze po polsku ponieważ uczyłem się tylko miesiąc, ale trochę rozumiem, ponieważ teraz uczę się języka rosyjskiego." (Kαλά κάνεις. ;) )
Με εντυπωσίασες με την ποσότητα γλωσσών που μιλάς σ'αυτή την ηλικία. Πως το έκανες?

Edited by Natalia on 03 December 2010 at 8:36pm

2 persons have voted this message useful



This discussion contains 54 messages over 7 pages: << Prev 1 2 3 46 7  Next >>


Post ReplyPost New Topic Printable version Printable version

You cannot post new topics in this forum - You cannot reply to topics in this forum - You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum - You cannot create polls in this forum - You cannot vote in polls in this forum


This page was generated in 0.7656 seconds.


DHTML Menu By Milonic JavaScript
Copyright 2024 FX Micheloud - All rights reserved
No part of this website may be copied by any means without my written authorization.